Mijn achtergrond

Ik ben Belgische. Het leven schonk mij de ervaring van een samengesteld gezin met drie kinderen. Mijn levenspartner heeft een zoon van 16 en dochter van 18 jaar. Ik heb een jongen van 15. Vreugde, tranen en veel leermomenten met hen verrijken mijn leven.

Ik heb 2 specialisaties: Craniosacraal therapie en geef met veel plezier de methode van de Russische dr. Buteyko door. Deze bijzondere ademmethode leer je zelfstandig te doen en beïnvloedt gezondheid in algemene zin. Het heeft een positieve invloed op je metabolisme, astmatische klachten kunnen volledig verdwijnen, hyperventilatie, vermoeidheid, chronische bronchitis-hooikoorts, hoge bloeddruk, allergie en laat stress los. 

De combinatie van ‘weten hoe’ door sessies en het ervaren van je natuurlijke ademhaling, voelt voor mij heel sterk en geeft mij en cliënten veel voldoening.

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Brussel als drs. MOREKI (Motorische Revalidatie en Fysiotherapie). 

Nadien heb ik me nog verdiept in het lichaam met de opleiding  MSc Manuele Therapie aan de VUB.

De eerste jaren wilde ik zoveel mogelijk ervaring opdoen en werkte fulltime bij ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, zelfstandige praktijken in België en Zwitserland. 

In 1999 begon ik de opleiding voor Craniosacraal Therapie na een zoektocht met vragen zoals: “Wat doe je met stress en onverwerkte emoties in het lichaam, vragen over geboorte en sterven, psychosomatische klachten, hoe zit dat nu,….”

Vanaf 2000 ben ik een zelfstandige praktijk begonnen in Antwerpen waarbij het accent elk jaar meer op de Craniosacraal Therapie lag omdat het me zo boeide en ik blijvende resultaten boekte bij cliënten. Ik bleef alle bijscholingen die ik maar kon vinden volgen, gedurende 10 jaar.

Omdat baby’s heel gevoelig zijn, worden technieken in de opleiding met volwassenen aangeleerd, zodat je feedback kan krijgen en oefenen. Toen de modules met baby’s startten, was ik direct verkocht. Het leren werken met baby’s, een binding moeder-kind kunnen herstellen, huilbaby’s kunnen helpen en een onderwerp dat ik tot specialisatie heb gemaakt: dat je geboorteproces van invloed is op hoe je nu in de wereld staat, denkt en huidige klachten verklaart.

In 2004 las ik het boek 'Afdalen in je ziel' van Alberto Villodo, een Amerikaanse antropoloog die schreef over hoe onverwerkte emoties en trauma's van voorouders je in het nu kunnen blokkeren. Ik heb me toen ingeschreven voor zijn opleiding tot sjamaan: Healing the Light Body. Ik heb dit toen gecombineerd met een beroepsopleiding Aura healing en reading in Lieveren om de boodschap van klachten en symptomen te onderzoeken.

In 2010 besloot ik samen te wonen met mijn huidige partner. Ik heb toen alles verkocht in Antwerpen en ben met mijn zoon naar Muiderberg verhuisd. Na een jaar setteling ben ik opnieuw een praktijk begonnen in Muiden.

In mei 2011 kreeg ik van een cliënt een boekje in mijn handen geduwd: “ Leef gezond, adem rustig”, de dr. Buteyko methode, een ademtechniek om Astma te genezen.  Dit bleek, na grondige bestudering, een belangrijke aanvulling op mijn werk en een ontbrekend puzzelstuk in mijn zoektocht naar het bevorderen van gezondheid. Het organiseren en geven van authentieke Buteyko trainingssessies geeft veel voldoening en draagt bij aan ontspannen en gezond blijven? Zo dat was het!

Ik ben lid van NCSV, SRBAG en van vereniging van Buteyko therapeuten. Ik ben fysiotherapeut/manueel therapeut: niet praktiserend

 

Voor meer informatie kan je kijken op website: www.praktijkmurielvanoutrive.nl